به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان سردشت
اهمیت مصرف نمک یداردار تصفیه شده
کمبود ید در انسان عامل اصلی اختلالات غده تیروئید به شمار می رود و اضافه کردن ید به محصولات غذایی مانند نمک به عنوان استراتژی موثر،ارزان وقابل اجرا دردنیامعرفی شده که ایران نیز دراین مسیر گام برداشته وتوانسته طی دودهه گذشته به موفقیت چشمگیری درکنترل وکاهش اختلالات ناشی ازکمبود ید و کاهش حدود ۹۰ درصدی شیوع گواتر وحذف آن دست یابد.
متاسفانه مدتی است که تبلیغات نادرستی درباره ی نمک های غیراستاندارد به ویژه نمک دریا و جایگزین کردن آن بانمک یددار صورت می گیرد که خانواده هارا به استفاده ازآن ها تشویق می کند که درصورت تداوم مصرف، بیم آن می رود که مجددا خطر کمبود ید واختلالات آن ازجمله اثرات وخیم آن بر کاهش رشد ذهنی و جسمی، قدرت یاد گیری و آستانه شنوایی کودکان و نوجوانان، سقط جنین در مادران باردار و... آن برگشت نماید.
از طرف دیگر مصرف نمک دریا وسایر نمک های غیر یده با توجه به ناخاصیهای موجود در آن می تواند موجب بروز مشکلاتی در زمینه سلامتی گردد؛ به این منظور بسیج اطلاع رسانی "اهمیت مصرف نمک یداردار تصفیه شده" فرصتی است برای تاکید مجدد بر مصرف نمک یددار تصفیه شده ولی به دلیل شیوع بالای بیماری فشار خون بالا و بیماریهای ناشی از مصرف نمک مانند سرطان معده، پوکی استخوان و... شعار اصلی این پویش به این نکته تاکید دارد که " نمک کم مصرف شود ولی همان مقدار کم نمک یددار تصفیه شده " با شد.
در مورد حد مجاز مصرف نمک: حداکثر مقدارمصرف نمک در بزرگسالان ۵ گرم (یک قاشق مربا خوری ) ودر کودکان ۳ گرم می باشد؛ ولیکن سرانه مصرف نمک در ایران ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است که بهتر از ابتدای کودکی همزمان با شروع غذای کمکی آنها را به مصرف غذای کم نمک عادت داد .
مصرف تنقلات شور وفست فود ها و قرار دادن نمک سر سفره از عادات غلط غذایی است که باید در بین همه گروههای سنی به اصلاح آن همت گماشت.